Saturday, 16 August 2014

Photo Canvas yang bukan Photo Canvas

Macam pelik je tajuk kali ni.. hehehe..

Sebagai pengeluar produk Photo Canvas, kami lebih mengetahui tentang produk ini berbanding dengan korang. Kami juga lebih mengetahui pesaing kami lebih dari anda. Dan juga kami juga familiar dengan taktik atau plan yang digunakan dalam menjual produk ni.

Baru-baru ni kami ade terjumpa, satu pages du FB menjual produk Photo Canvas yang sangat-sangat murah. Yup, SANGAT MURAH! Photo Canvas saiz 12x18 inch yang kami jual dengan harga RM75 dorang boleh jual dengan harga RM30 sahaja. Besar sangat perbezaannya. Terbeliak mata kami macam xpercaya. Camne dorang boleh jual harga camtu. Xmasuk akal weh!

So... Tanpa membuang masa kami pon order lah photo canvas dengan die ni.. Lepas buat bayaran dan emailkan gambar, kira-kira 2 minggu kemudian kami pon terima bungkusan dari Pos Malaysia. Dengan keterujaan yang membuak2 kami pon bukak bungkusan tu..

Jeng Jeng Jeng!

First Impression - BAD! Its not even a Photo Canvas! Tertipu wehhh.. Bang oi, ni bukan canvas. Ni tarpaulin. Tarpaulin tau x? Material yang yang orang buat banner tu... Aiyoo... No wonder lah harganya murah sangat2.. Harga printing banner baru Rm1.20 sekaki abg oi... Printing canvas jangan harap lah boleh dapat harga camtu weh..

Tarpaulin Photo bukan Photo Canvas

Yup kami lebih tahu dari korang. Kalau dengan yang xtau tu, mesti korang percaya je bulat-bulat kan.. Ya kami akui cantik jugaklah even pakai tarpaulin. Tapi Canvas dengan Tarpaulin adalah 2 material yang berbeza dengan kualiti yang sangat berbeza juga cik oi. Please lah jujur dengan pelanggan. If canvas cakap canvas. If tarpaulin cakap tarpaulin. Awak sedang memberikan impression yang Canvas dan Tarpaulin adalah material yang sama dan juga dengan kualiti yang sama. P/s - Baca mengenai material di sini ye..
Material Canvas
Material Tarpaulin

Dan kekecewaan kami tidak berakhir di situ. Adess! Cakap banyak tak guna, check gambar ye -



Sedihnye lah.. Dah la pakai tarpaulin, patah lak tu... Maybe bukan salah die pasal patah ni, tapi tengoklah apa tindakan yang akan dorang ni buat. Kami dah whatsapp penjual ni. Tunggu reply dorang lak.. Nanti kami update dalam entry lain lak ye.. Hopefully boleh dapat baru. Tarpaulin pon tarpaulin lah..

Pengajaran yang dapat dipetik dari kisah ini -
1. Jangan percaya dengan tawaran yang terlalu baik. Too good to be true!
2. Barang baek pastinya akan datang dengan harga yang baik juga.
3. Nak buat Photo Canvas cari Canvas D' Arte je k. Nescaya anda tidak akan menyesal. Kikiki...

Peace yoo!!

P/S - Kalaulah owner FB Pages Photo Canvas ***** tersebut baca ni, mohon janganlah buat macam ni lagi.. Kesian kat customer n kite sama-sama cari makan bro. Kalau jual Tarpaulin Photo janganlah claim jual Canvas Photo ye. Tq bro. Kosong-Kosong.. SELAMAT HARI RAYA!

No comments:

Post a Comment