Sunday, 9 February 2014

Pilihan Gambar

Hallo..
Long time no see.. hee
Sebelum nak order Photo Canvas, perkara pertama yang perlu ada adalah - 
GAMBAR

Ciri utama gambar yang diperlukan, pertamanya mestilah cantik. Kalau xcantik, sorry.. Kami pon xnak proses. Bukan sebab kami menolak rezeki, tapi bagi menjaga kepuasan pelanggan dan juga kepuasan kami sebagai artis. hee.. Kami tidak akan jual hasil yg kami sendiri tidak puas hati. Yang tu pasti!

Nak mendapatkan gambar yang cantik, paling utama adalah camera yang digunakan. Kalau ade skill lagi lah terbaik kan.. Kalau pakai DSLR sure gambar cantik punye (Yg shaking xkira ye =P) . Yang dah pro macam-macam mode boleh pakai. Tapi yg belom pro tu, pakai je mode Auto. Xyah nak pening-pening kepala. =P

Xde DSLR. Mahallah...No Problemo!
Ade Smartpone kan? Iphone, Ipad, Samsung Galaxy, Note, Lenovo n macam2 lagi.. 
Handphone canggih2 ni, camera dorang pon tinggi pixel die n boleh hasilkan gambar yang cantik dan juga sharp. So no problem. Just Snap!

Walaubagaimanapun, ade gak kekecualiannya. hee.. 
Kebanyakan HP canggih ni ade macam2 aplikasi. Cymera lah, Camera 360 lah dan macam2 lagi. 
Aplikasi ambil gambar ni memang dapat menghasilkan gambar yang cantik, 
TAPI....
Sebelum ambil gambar sila pastikan perkara2 ni di bahagian Camera Setting anda tu (Xpun set siap2). 

  1. Photo Size - Sila setkan Photo Size ke saiz yang paling besar. Lagi besar lagi bagus. Untuk Photo Canvas yang cantik dan tidak pecah bila print, saiz photo mesti lagi besar dari 1mb atau 1000kb.
  2. Resolution - Resolution ni mempengaruhi saiz gambar. Kalau set resolution yang kecil, gambar yang terhasil juga akan bersaiz kecil. Konfirm! So set lah resolution camera anda ke tahap yang tertinggi.
  3. Pixel - Camera yang tinggi pixelnya akan menghasilkan gambar yang ber-resolution tinggi dan gambar yang bersaiz besar.
Kami di Canvas D'Arte memberikan servis checking gambar anda dengan percuma. Just emailkan gambar ke canvasdarte@gmail.com k. Namun, kami memohon sebelum hantar tu, check dulu size gamabar tersebut di bahagian details atau properties Hp atau computer anda. Kalau gambar tu 90kb, 150kb or 300kb surely memang xboleh pakai. Selalunya gambar yg snap direct dari Smartphone, Camera Digital atau DSLR, xkan dapat saiz kecil camtu, melainkan anda download gambar tersebut dari web macam Facebook, Instagram atau blog. Senang cite, kebanyakan file yang dah diupload ke web-web dan di download semula akan mengecil dari segi saiz. Konfirm xboleh pakai k.. 

Ok itu sahaja. Semoga jumpe lagi. Nak order Photo Canvas, just email kami di canvasdarte@gmail.com k.
Pertanyaan boleh call/SMS/Whatsapp 0129806627 (Hafriz) atau 0172829808 (Amin). Pe lagi, JOM!

No comments:

Post a Comment